torsdag 1 september 2011

Kaffe och te





Förra veckan var jag (Jörgen) iväg på en teamövning med övriga arbetskamrater på avdelningen. Vi åkte buss in i grannstaten Kerala. Resan var 30 mil och tog nio timmar (dvs ungefär samma tid som de lite snabbare cyklisterna tar sig runt Vättern)! Vägarna och trafiken (+ att vi reste i en grupp) gjorde sitt till.

Vägen gick dock genom ett landskap kantat av omväxlande risfält och sockerrörsodlingar (tror jag). Dessutom åkte vi igenom ett naturreservat (med en väg som stängs kl 21 för att skydda djuren mot (last)bilar) där vi såg både elefant och hjort.


Själva konferenscentret låg i en djungelliknande (tyckte jag i alla fall) skog och på morgonen väcktes jag av aporna utanför.



Andra kvällen var det party a la India dvs väldigt mycket bollywooddans. Fräcka rörelser till annorlunda musik. Vi var ca 50 män och 6 kvinnor så de flesta männen dansade med varandra och jag har aldrig blivit uppbjuden så mycket! De flesta karlarna stod i en hög och kvinnorna i en annan. Min gissning är att det inte sett annorlunda ut om det varit lite mera jämn fördelning mellan könen.



På morgonen var vi några som tog en kortare promenad i den omkringliggande djungeln. Eftersom stigen var lerig och skogig hade ett par rejäla vandringskängor med tillhörande byxor, väst och hatt passat bra. Men vår guide kom i svarta lågskor och (fin)jeans så jag antar att han inte tyckte att det var så värst äventyrligt. Det vildaste vi såg var landlevande blodiglar som kröp omkring på stigen i väntan på några oförsiktiga vandrare.



Under promenaden såg vi kaffeodlingar där buskarna växte nedanför palmer osv. Dessutom var en och annan pepparväxt insprängd så nu vet jag var pepparn växer.



Teodlingarna såg mer ut som jag förväntade mig.



Under helgen så hade vi familjen H på besök på lördag kväll och på söndag var vi på kalas i klubbhuset. Det var en klasskamrat till Anna som fyllde år. Till barnens glädje så kom det en trollkarl på besök. Dessutom var det ansiktsmålning och då kan man bli så här fin.



Och så blev det tårta



Simons magonda hade inte gått över så på tisdag morgon tog jag med honom till sjukhuset för undersökning. Det var mamman till Annas klasskamrat (han med kalaset) som var läkaren. Hon undersökte honom och skrev ut lite probiotika (ung som koncentrerad yoghurt i pulverform). Mao ingen antibiotika. Men så har hon praktiserat i USA de senaste 10 åren.

I tisdags fick vi vår nya bil så innan vi började använda den på riktigt tog Manju (vår chaufför) den till ett tempel för pudja (välsingnelse? av bilen).



Igår och idag har vi varit nere i Mysore och dess omgivningar. Bl a såg vi Maharadjans palats (Mysore Palace) – jättestort och väldigt dekorerat. Simon och jag kom fram till att de svenska kungarna låg i lä.



Vi var även i Srirangapatnam och såg på Tipo sultans sommarresidens (där han verkade sommartid innan Engelsmännen besegrade honom)



 och hans grav (där han verkar efter att Engelsmännen besegrat honom).



På kvällen var vi i Brindavan Gardens men tyvärr regnade det mycket så det blev ett kort besök.


Vi skyndade genom den fina parken och tog skydd i närmaste bar där de kom med handdukar och varm choklad.



Idag har vi varit på Mysore zoo hela dagen och sett väldigt många olika djur inklusive vita tigrar.

När jag skriver detta sitter vi i bilen på väg tillbaka till Bangalore med en trött familj.

2 kommentarer:

Hans Tue sa...

Tack Jörgen för din roliga berättelse.

mamma B sa...

Jätteroligt att se familjen och dela er roliga resa. Saknade Gustav väldigt mycket igår på 5-års dagen. Gratta o krama från mormor