söndag 7 oktober 2012

Goa igen

Förra helgen var vi nere i Goa igen på en kortvisit eftersom det var ledigt på tisdag (Gandhis födelsedag). Vi åkte ner på lördag kväll och stack från Goa vid lunchtid tisdag. Den här gången hade vi inte varit så noggranna med att kolla vad vi hade köpt för flygbiljett så hemresan blev lite längre än vanligt. Det var ungefär som om vi skulle flyga mellan Göteborg och Malmö via Karlstad och Stockholm. Men nu har vi alla fall sett flygplatserna i Pune och Hyderabad.

Säsongen startar inte förrän i mitten av oktober så det fanns inga strandskjul eller solstolar framme så när det var ebb så var det väldigt mycket sand.


Vädret var ok, det kom lite regn på kvällarna med då satt vi ändå inne på restaurangen.

Vi träffade ett finländskt par förra julen och fix tips om att vi kunde hyra rum hos mamman till mannen som hade strandskjulet vi hela tiden besökte. Vi gjorde så och även om standarden var ganska enkel (ungefär som huset vi hyrde på Vrångö i somras) så funkade det och det kostade nästan ingenting. Så nu har vi planerat att åka tillbaka till jul igen.

Barnen har även hunnit med en simtävling ute på skolan. Jag hade bara möjlighet att vara med när Anna och Gustav med stor entusiasm tävlade.





Igår var det igen strejk här i Bangalore, den här gången för att Högsta Domstolen i Indien har dömt staten Karnataka (som Bangalore ligger i) att de måste dela med sig av vattnet från den damm som de har byggt (för att fixa vattenförsörjningen för jordbruket) till grannstaten Tamil Nadu. Den här tvisten har pågått i många år och när politikerna här nere inte klarar att lösa problemen den parlamentariska vägen skickar de ut massorna på gatorna, precis som de gjorde nyligen när dieselpriset höjdes. Och när det är dessa stora demonstrationer så finns det alltid risk för att det urartar. Som tur var skedde det inte igår.

Idag har vi varit och tittat på avslutningen av Volvos stora, interna cricketturnering. Det var skoj, engagerande och spännande. Jag skulle vilja påstå att en hel del svenskar ännu inte upptäckt charmen med cricket.

Nu är monsunen slut för den här gången, i år kom det bara 920 mm regn mot normala 980.

Vi hörs!

1 kommentar:

mamma B sa...

Trevligt att höra från er igen. Regnmängden i Indien är bara lite mer än va Gbg har fått i september.På torsdag åkter vi till härliga Toscana. Gött.Kramar från mormor