Förra helgen var det dags för oss vuxna att gå i matlagningsskola. Vi hade bjudit in ett antal vänner för att vår kock och hennes dotter skulle få försöka lära oss att laga indisk mat. Det var både roligt och gott och vi kan tänka oss att göra det fler gånger så att vi kan bjuda er när vi kommit hem. Den här gången fick vi lära oss att göra Chicken Biryani (ungefär kyckling i ris), Dal Kadhi (eller Kari som vår kock sa) - en linsgryta/soppa. Masala Dosa - risbröd med kryddor, Chicken Masala (kycklinggryta), Mutton Gravy (lammgryta) och Vegetable palav (ris). Mums!
Bilder från skolan
Dosa to be
Resultatet
Dosa to be
Resultatet
Barnen uppskattade (delvis) maten
Vi hörs!
4 kommentarer:
Träna nu ordentligt och glöm inte bort ingridienserna. Oj vad gott det ser ut. Men köket påminner om ert på Kippholmen och långbordet känner vi igen. Kramar från Farmor & Farfar
Inte helt olikt kalasen på "Kippis"
med tanke på antal gäster.
Det ser väldigt gott ut och hoppas vi kan testa detta vid tillfälle.
Hoppas alla mår bra. Många kramar till alla.
Ser gott ut!
Hoppas ni kommer ihåg receptet tills vi kommer och hälsar på...
Vi kommer!
Skicka en kommentar