tisdag 11 oktober 2011

Kerala

Det var lov i skolorna i torsdags och fredags så då passade vi på att ta en lillsemester till granndelstaten Kerala. Kerala ligger i Indien som Chile ligger i Sydamerika dvs längst ner till vänster. (För mer info se bl a http://www.gp.se/resor/1.202961-kerala och http://www.gp.se/resor/researtiklar/1.707294-upprop-i-indien?m=print )

Det var fantastiskt sköna och avkopplande fyra dagar. Vi började med att flyga till Kochi där vi övernattade. Här var det mest att promenera i hamnen samt i den Europa-liknande gamla staden. En av stadens huvudattraktioner är de kinesiska fisknäten - stora nät med motvikter som hissas ner i strandkanten.

Kinesiska fisknät*2

 
Bilder från Kochi




Morgonen därpå bilade vi söder ut för att vid lunch vara framme vid det stora sjö- eller flodsystem i Kerala som kallas för Backwater. Backwater ligger som en stor sjö innanför en strandremsa längs med ungefär halva Kerala och består av en blandning av havsvatten och vatten från floderna - dvs sötvatten på gränsen till bräckt. Här hyrde vi en husbåt som vi tuffade runt med under ett dygn. Båten var stor och hade tre mans besättning inkl kocken och vi hade tre sovrum och ett utomhus-vardagsrum. Det var väldigt avkopplande, lugnt och skönt och kan starkt rekommenderas (om man gillar att det är väldigt avkopplande, lugnt och skönt vill säga). Vi kan tänka oss att göra om det men nästa gång skall vi hyra en båt med möjlighet att stänga för väggarna i uterummet eftersom vi blev formligen invaderade av insekter (flugor, knott, skalbaggar) när vi skulle äta middag på kvällen. Vi blev tvungna att äta sittandes runt vår säng.

Backwaterbilder









Mat på sängen

Sista dagen prövade vi på Keralas strandliv. Vi bodde vid en strand som ligger strax söder om den (i Kerala i alla fall) världsberömda stranden Kovalem Beach. Här var det rent och fint men ganska strömt så vi fick vara lite försiktiga när vi badade i de stora vågorna. Hit kommer vi gärna tillbaka men då skall vi använda mer solskydd.

Kingfisher, fågel och indiskt ölmärke (+flygbolag och en massa annat)


Vi hörs!

3 kommentarer:

Hans Tue sa...

Jättefina bilder. Så roligt att se er så avslappade och glada. Varma kramar från Farmor och Farfar.

Lena sa...

Vad kul att se! Det var i Kovalam jag jobbade. Känner igen mig från Backwater och har firat nyår i Cochin. Vad härligt det såg ut på båten. Vår båt var lite lika lyxig... Puss o kram Lena

mamma B sa...

Vilket äventyr! Kul att se er igen.
´Vi är tillbaka i regnet i Götet efter 2 soliga (men lite regn o åska) i Sicilien. Verkligen två skilda världar vi befinner oss i.
Kramar till alla