Idag började vi dagen med champagne-frukost för att fira en 40-åring och avslutade med matlagningskurs i nord-indisk/asiatisk mat. Vår fantastiske lärare var Krishna, kock hos en fd kollega till Ann-Sofie.
Genomgång av recept och råvaror.
Här gäller det att hänga med när Krishna visar. Jag tror att han tyckte att vi var i noggrannaste laget när vi "översatte" hans mängder av de olika ingredienserna som han, med känsla, hade i rätterna till dl, msk och tsk.
Under fyra timmar fick vi lära oss att tillaga chili panir, koriander chutney, svart dal (fast inte dal makani), peanut masala, cheese rolls, ris med frukt & grönsaker, söt raita och peppar chicken.
Genomgång av recept och råvaror.
Här gäller det att hänga med när Krishna visar. Jag tror att han tyckte att vi var i noggrannaste laget när vi "översatte" hans mängder av de olika ingredienserna som han, med känsla, hade i rätterna till dl, msk och tsk.
Adept och mästare
Det var ganska omständligt och varje rätt innehöll många moment men resultatet blev jättegott.
Vi hörs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar