söndag 1 januari 2012

Gott Nytt År

Hej på er.

Nu har vi firat både jul och nyår i Indien och det var nästan som hemma i Sverige (Kalle via Youtube eftersom SVT inte skickar den utanför Sverige).

Barnen har klarat av sin första termin i skolan och gjort sig förtjänta av ett långt jullov (fast de får som vanligt läxa över lovet för att "inte tappa kontakten med den akademiska värden").

Strax innan jul kom Louise och Kristoffer ner till oss - premiärbesöket! De firade jul tillsammans med oss och Kristoffer fick även chans att vara tomte hos grannfamiljen. Vårt julbord blev Indien-anpassat men vi  fick ändå med mycket av vad vi normalt har. Det var framför allt sillen som saknades (min åsikt). I förra inlägget visade jag bild på vår nyinköpta gran. Anna och Gustav tyckte inte att det räckte med denna så de fixade till sina egna granar på sitt rum:



På juldagen åkte vi till Goa (ligger på Indiens västkust, en timmes flygning från Bangalore). Där tillbringade vi fem lata dagar på stranden (Louise och Kristoffer tre dagar innan de flög hem igen). Goa var mycket bättre än vad vi hade förväntat oss och jag skulle tro att vi återvänder för en långhelg då tillfälle ges.



Fia med knuff



Simon



Karin



De flesta måltiderna åt vi i ett skjul på stranden och de var fantastiskt goda. 



Vi åkte även runt lite och besökta bl a gamla Goa och dess olika gamla kyrkor (till barnens förtjusning). Jag undrar i bland vad indierna tänker om oss europeer. I gamla Goa finns det en helgon. Han gjorde mycket gott under sitt liv men det mest fantastiska med honom var att efter sin död så förmultnade inte kroppen. Så under snart 500 år har kroppen tagits fram var tionde år och visats upp för allmänheten (fast 2004 hade förmultningen ändå börjat synats så man tvekande men traditionen vann). Och detta gör man i ett land där den stora majoriteten av befolkningen bränner sina döda inom 24 timmar.

Goa har ca 30% kristna och över allt fanns det fina julkrubbor uppbyggda. Detta var den största vi hittade:



Nyårsafton firade vi hemma med några kompisar och idag har vi varit på jullunch hos vår kocka och hennes familj.

Vi hörs!

2 kommentarer:

Hans Tue sa...

Hej på er allihopa
Tack för Jul- och Nyårshälsningar.
Gott Nytt År tillönskas er från Farmor och Farfar

Jennie sa...

Hej !!! Gott nytt år!!! Vi saknade er hemma på jul! Det blir lite tomt...;) nu e ju mamma nere hos er med! Hoppas allt e bra!! Här hemma flyter livet på som vanligt... Jobb, träning, sova...typ...;) krama alla!!! Kram