söndag 21 augusti 2011

Bull temple

Igår var vi runt lite i Bangalore. Eftersom trafiken är som den är här så hinner vi bara besöka några få saker varje gång vi är ute. Gårdagen inleddes med ett besök i en blandning av ett Shiva-tempel, turistattraktion och genomgång av kända Hindi-platser i Indien. Efter att ha gått i tunnlar, stått på is, lagt "mynt" i skålar och blivit fotograferade så kände vi oss klara men kanske inte helt uppdaterade på vad vi varit med om. Vi bör nog läsa på lite mer om landet och dess olika religioner. Jag skulle tro att vi skulle förstå mer. Tur att Manju (vår chaufför) är med och kan förklara. Indierna verkar dock vara både förstående och förlåtande och hjälper oss  att inte göra de mest elementära felen (inga skor i templet, inte ge pengar med vänster hand). Vi ser heller ingen anledning till att gå omkring i utmanande klädsel när vi gör dessa besök så hittills har det gått bra.


Efter tempelbesöket åkte vi till Lal Bagh botaniska trädgård (Indiens näst största enligt vår guide). Tyvärr hade vi just missat blomsterutställnignen men eftersom det lär ha varit 300 000 besökare per dag så är jag inte säker på att vi hade sett några blommor ändå. Parken är stor och innehåller 3000 olika växter men jag är inte säker på att jag såg dem alla.


Dagens rundtur avslutades med besök i Bull Temple, den närliggande parken (med många sovande fladdermöss) och sen lunch.


Väl hemma blev det ett snabbdopp i poolen och sedan en trevlig middag hemma hos familjen A och Annas klasskompis H.

När vi var hos dem cyklade "giftmannen" (eller borde jag skriva medicinmannen eftersom allt verkar heta medicin här, vare sig det är för att ta hand om kackerlackor eller för att göda blommorna) förbi. Han gör detta ung två gånger per vecka för att hålla nere myggbeståndet.


Medicinen luktar diesel och det är antagligen inte bara myggorna som borde akta sig för den.

Det var allt för idag.

4 kommentarer:

Hans Tue sa...

Hej
jag är inte vän med mobilfånen så jag återkommer hemifrån

Hans Tue sa...

Hej på er
Nytt försök från hemmadatorn
Tack för fina bilder och roliga berättelser. Nya bloggar emotses tacksamt.
Nu ser vi fram emot att besöka er.
Kramar

Patrik sa...

Hej alla Wulfsbergar,

Härligt att se att bloggen nu är i gång. Vi kommer följa allt ni skriver med största intresse...

Hoppas ni har det bra och har börjat vänja er vid allt det nya.

Jennie sa...

Hej på er!!
Ni verkar ju ha det toppen! (förutom magsjuka då, men det får man väl räkna med eller??? ;) Vi var hemma på Kippis i lördags på Elviras dop och det kändes konstigt att vara där när ni inte var hemma! Men det var sig rätt likt ändå.. Alla undrade hur ni hade det och jag har sagt till alla om bloggen ;)
Massor med kramar Jennie